Villa Flow Villa Scapa Vloot Omgeving prijzen Boeken Route
Villa Besem
golf stavoren
Nederlands DeutschEnglish

Email:

info@villabesem.nl

Villa Besem, Waterrijck

Middelweg 105-107

Stavoren, Friesland


 
 

 

Welkom in Stavoren, Friesland

Highlights in de buurt van Waterrijck...

Prachtige waterroutes en Friese meren

Ontspannen golfen: Golfclub Gaasterland

Vele fietsroutes en wandelroutes

Karakteristieke en gezellige stadskern

Stavoren
Waterrijck Stavoren ligt op loopafstand van het IJsselmeer en het historische,
karakteristieke elfstedenstadje Stavoren. Stavoren is de oudste stad van de elf Friese steden en wordt al genoemd in de derde eeuw voor Christus. Het was vooral een voorname stad van Friese koningen en zeevaarders; handel en scheepvaart bloeiden hier volop. Door handel te drijven met Engeland, Frankrijk en Scandinavië werd Stavoren zeer welvarend. Menig Viking en Hollandse graaf probeerde hier een graantje van mee te pikken. 

Na de 18e eeuw takelde Stavoren af en ging bijna alles verloren wat gedurende eeuwen was bereikt. De grootste tegenslag is verwoord in de legende van het Vrouwtje van Stavoren. Het vrouwtje tuurt nu nog altijd over de oude haven.

Was Stavoren vroeger een voorname Hanzestad, tegenwoordig viert de watersport hier hoogtij. Tijdens het seizoen is het een drukke en gezellige invalspoort op het uiterste zuidwestpuntje van Friesland. In de winter ligt Stavoren er rustig bij, genietend in een waterig winterzonnetje, de bruine vloot en visserschepen dobberend in de haven. Wat altijd in beweging blijft, is het ir. J.L. Hooglandgemaal, één van de grootste van Europa. Even ten zuiden van Stavoren zorgt zij voor de afwatering van het Friese boezemwater in het IJsselmeer.

Omgeving
Ook in de omgeving van Stavoren liggen diverse plaatsen en gebieden die zeker de moeite waard zijn. Zo liggen de Gaasterlandse bossen en kliffen op fietsafstand, evenals drie van de andere authentieke elfsteden: Hindeloopen, Workum en Sloten. In Hindeloopen kunt u een bezoek brengen aan onder andere het eerste Friese Schaatsmuseum en ook Workum de stad van aardewerk (Workums aardewerk) en lompen (Jopie Huismanmuseum ) biedt veel bezienswaardigheden. In Sloten zal het u opvallen dat dit een stad is met een zeer oud karakter.

 

Golfbaan Gaasterland

De golfclub beschikt over een unieke natuurgolfbaan, ontworpen door Alan Rijks.
De 9 holes par 70 hebben een lengte van 2813 meter. Daarnaast is er een drivingrange, een puttinggreen, drie oefenholes en een gezellig clubhuis, waar de leden de scepter zwaaien.

 Wateren

Naast de pleziervaart is er zomers de lijndienst Stavoren-Enkhuizen. Wanneer je geen last van zeeziekte hebt, is dit een mooie boottocht over het IJsselmeer! In Enkhuizen aangekomen is o.a. een bezoek aan het Zuiderzeemuseum zeker de moeite waard. Per trein zijn Sneek en de Friese hoofdstad Leeuwarden gemakkelijk te bereiken. Hier kunt u diverse musea bezoeken of winkelen in de gezellige centra. En heeft u wel eens gedacht aan een kanotocht door de Gaasterlandse bossen? Daarnaast is het natuurlijk altijd prima vertoeven op de Friese Meren. Mocht het weer niet geschikt zijn voor buitenactiviteiten, dan kunt u altijd gebruik maken van het overdekte zwembad bij Marina Stavoren. 

Prachtigenatuur
Voor de echte natuurliefhebber is er in Stavoren en omgeving ook genoeg om van te genieten. In het afwisselend landschap liggen een aantal unieke natuurgebieden, die een gevarieerd gebied aan grasland, rietvelden en moerassen laat zien. En de vogelkijkhutten op verschillende plaatsen rond het IJsselmeer zorgen ervoor dat u onopgemerkt vele soorten vogels kunt bekijken.

Ideaal voor kinderen

Tot slot biedt Stavoren en omgeving ook genoeg vertier voor de kinderen. Zo is het Sybrandy's Ontspanningspark, midden in de bossen van Rijs, een leuke speeltuin met spannende attracties en is een bezoek aan 'Sprookjeswonderland' in Enkhuizen een echte aanrader. Ook het Kameleon Dorp in Terhorne, waar voor jong en oud de bekende wereld van Hylke en Sietse tot leven komen, is een bezoek waard.  

Voor overige activiteiten en bezienswaardigheden verwijzen wij u graag naar de website van het VVV-kantoor in Stavoren: www.friesekust.nl

 

 

ALGEMEEN

Algemene voorwaarden

Contact

Links

VILLA'S

Villa Flow

VIlla Scapa

Prijzen

6 persoons

8 persoons

VLOOT

Boten

Prijzen

OMGEVING

Waterrijck

Stavoren

Friesland

Watersport

Golfbaan

(SOCIAL) MEDIA

Video

Facebook Bezoek ook eens onze Facebookpagina

Twitter Twitter

Video op Youtube

 

Last updated 18.07.13 Copyright 2013 Vivoli Design